Hei, Olen Hanna-Mari Hakola-Riihisaari, ikää on 41 vuotta. Askolassa olen asunut 10 vuotta ja alkujuureni ovat Etelä-Pohjanmaalta Seinäjoelta.
Varhaiskasvatuksessa olen työskennellyt yli 20 vuotta ja tällä hetkellä vaikutan Askolassa kunnan työntekijänä varhaiskasvatuksen opettajan virassa. Minulle kolmen lapsen äitinä on asuinpaikkakunnan elinympäristön hyvinvointi ja sen kehittäminen tärkeää, mikä tukee lasten ja nuorten hyvinvointia, ikäihmisiä unohtamatta.
Maaseutuasuminen on kaunista, jos siitä esteettisesti pidetään huolta ja asuinympäristö, palvelut ja tukitoimet toimivat lapsiperheitä ajatellen. Lasten ja lapsiperheiden hyvinvointi on minulle sydämen asia ja omalta osaltani pystyn tähän vaikuttamaan omassa kutsumustyössäni varhaiskasvatuksen opettajana.
Varhaiskasvatuksen opettajana oman työni toteutan lasten etu edellä ja olen jo omassa työssäni rohkea tuomaan kehitysideoita esille ja puuttumaan tarvittaessa epäkohtiin. Minä haluan olla vahva Askolan kunnan lasten-ja nuorten vuoksi, haluan olla vahva osaamisen ja elinympäristön elämänlaadun vuoksi, minä olen vahva näiden asioiden vuoksi ja siksi olen ehdolla kevään kuntavaaleissa 2025.
Koulutus:
Asiakaspalvelun ja markkinoinnin merkonomi, 2003
Lähihoitaja, lasten- ja nuorten koulutusohjelma, 2007
Kasvatustieteiden kandidaatti, 2022
Harrastus ja vapaaehtoistyö:
Harrastuksiini kuuluu nyrkkeily ja teen myös vapaaehtoistyötä seurassani. Nyrkkeilyakatemia Järvenpäässä toimin seuran hallituksessa sihteerin hommissa, olen tapahtumavastaava, huolehdin seuran somemarkkinoinnista sekä toimin yhtenä juniorinyrkkeilyn valmentajana. Joten voisi sanoa, että rakkaudesta lajiin näkyy monipuolisesti😅
Luonteeseeni kuuluukin, että tartun aina tuumasta toimeen ja näin toteutan myös kuntavaaliehdokkuuteni, sillä yhdessähän me täällä asutaan ja meillä kaikilla pitää olla kunnassa hyvä olla ja asua, niin vauvoista vaareihin.
Olen sanavalmis tärkeiden asioiden eteen ja omaan hyvän kuuntelutaidon. Sanavalmiuden ja kuuntelemisen yhdistän teoiksi.
Tärkeitä teemoja minulle ovat lapsiperheet, lapset ja nuoret, sivistyspalveluiden henkilöstön ja johtotehtävissä olevien henkilöiden koulutuksen tärkeys ja arvostus (pedagoginen ammattitaito ja johtaminen, lasten etu oppimisessa ja opetuksessa), terveelliset ja turvalliset tilat, ympäristö ja ravinto (rakennukset, Askolan esteettisyys, palvelutuottajien ruoan lähtökohdat), liikuntapalveluiden kehittäminen ja huoltaminen.