Askolan Kokoomus toivottaa hyvää uutta vuosikymmentä !

Askolan KokoomusVuonna 2010 Askolan Kokoomuksen puheenjohtajana jatkaa Jari Vettenranta. Toimintaohjelmassa 2010 korostetaan Askolan säilymistä itsenäisenä kuntana.

Vuosikokouksessa 25.11.2009 Askolan Kokoomus päätti tukea Askola-areena -hanketta 1000 € arvosta ja haastoi mukaan kunnan muut poliittiset tai aatteelliset yhdistykset. Syyskokouksessa 25.11. vieraili myös kansanedustaja Raija Vahasalo.

Puheenjohtaja Vettenrannan ohella hallitukseen vuodelle 2010 valittiin Riku Honkasalo, Jussi Muhonen, Jouni Vilkki, Heli Hämäläinen, Heikki Ellilä, Olli-Pekka Heikkilä, Tanja Lähdeaho ja Virpi Vilkki.

Toimintaohjelmassa korostetaan, että Askolan itsenäisyys voidaan turvata toimintoja kehittämällä ja vakaan taloudenhoidon avulla. Taloudenhoidon merkitys korostuu, kun verotulojen kasvu hidastuu  kuntatalouden kohdatessa taantuman vaikutuksia .
Kansanedustaja Vahasalo kertoi eduskunnassa valmisteilla olevista lakiehdotuksista. Erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhoidon yhteistyötä tullaan lisäämään, jotta palveluketjut saadaan toimimaan sujuvammin. Tämä tarkoittaa myös aluesairaaloiden roolien korostumista.

Vahasaloa evästettiin terveisillä, että valtiovallan ei pidä lähteä pakottamaan kuntia sellaiseen kuntayhteistyöhön tai jopa kuntaliitoksiin, jotka eivät johda palvelujen paranemiseen ja kustannusten alentumiseen. Tällainen uhka on olemassa, jos Paras-lainsäädäntöön tai sitä seuraaviin lakeihin lisättäisiin pakotteita tai sanktioita.

Kokouksessa keskusteltiin laajasti meneillään olevasta Askola-Areena hankkeesta. Areenan todettiin tuovan lisää  hyvinvointi- ja vapaa-ajan palveluja  Askolaan.  Hankkeen toteutuminen edellyttää, että meneillään oleva osakemerkintä onnistuu ja sitä kautta saadaan kerättyä riittävä pääoma monitoimitalon rakentamiseen. Näin ollen Askolan Kokoomus päätti merkitä perustettavan yhtiön osakkeita 1000 € arvosta ja haastaa muut kunnassa toimivat poliittiset tai aatteelliset yhdistykset mahdollisuuksiensa mukaan merkitsemään osakkeita.

Kategoria(t): Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.