Askolan Kokoomus teki kolme valtuustoaloitetta

Askolan Kokoomuksen valtuustoryhmä jätti 15.6.2009 kunnanvaltuuston kokouksessa kolme Riku Honkasalon laatimaa valtuustoaloitetta. Näistä kolmannessa on selkeästi tuotu ilmi Kokoomuksen kanta ajankohtaiseen kunnan henkilöstön lomauttamiskysymykseen.


1. ”Lasten liikenneturvallisuuden parantaminen Askolassa

Tämän valtuustoaloitteen allekirjoittaneet edellyttävät, että Askolan kunta pikaisesti edistää tarvittaessa myös kunnan sisäisin investoinnein seuraavia erityisesti pienten lasten ja koululaisten liikenneturvallisuutta kunnassamme parantavia kohteita.

– Tärinäviivat välittömästi erikseen kaikkien kunnan peruskoulujen (alaluokat) yhteyteen molempiin ajosuuntiin (puuttuvat mm. Monninkylän koulun yhteydessä)

– Korokesuojatie Monninkylän Helkamäentielle Urheilutien ja Kerätien risteykseen. Tämä parantaa merkittäväksi mm. Monsalan alueen lasten koulumatkan sekä urheilualuetta ympäri vuoden hyödyntävien lasten liikenneturvallisuutta

– Vakkolan silta-alue pihakaduksi kevyen liikenteen väylän toteutuksen yhdessä

– Käpykylän ja Onkimaan väliselle osuudelle välittömästi nopeusrajoitukseksi 60 km/h

– Monninkylässä seututie 151:llä nopeusrajoituksen alentaminen -> 40 km/h välillä peruskoulu-Heljangontie (itäisempi liittymä). Samalla Luhdintien nopeusrajoituksen alentaminen -> 40 km/h taajama-alueella.”

2. ”Askolaan laajakaistakilpailua”

Askolan tietoliikenneolosuhteisiin on saatava parannusta. Nykyiset laajakaistamonopolit eivät ainakaan hinnoittelun osalta palvele kuntalaisten etua. Kunnan on osaltaan pyrittävä luomaan edellytyksiä sille, että laajakaista avautuisi kilpailulle koko Askolassa. Kunnan on myös selvitettävä, miten 3G-verkko saataisiin toimimaan kunnan alueella (edes keskustaajamissa) mahdollisimman pikaisesti.”

3. Valtuustoaloite

Kunnan taloustilanteeseen liittyen kunnanvaltuusto edellyttää, että kunnanhallitus valmistelee taloutta tasapainottavia toimia niin, että henkilökunnan lomauttaminen on viimesijainen toimenpide.”

Kategoria(t): Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

1 Response to Askolan Kokoomus teki kolme valtuustoaloitetta

  1. Juhani Ahonen sanoo:

    Hyviä asioita. Puollan erityisesti tärinäviivojen käyttöä ’sivistyneempänä – muistuttavampana vaihtoehtona’ hidasteille, jotka ovat joskus lisäävät tienkunnossapitokustannuksia ja menettävät viivojen tapaan vaikutuksensa talvella l. tärkeinpänä vaikutusaikana. Vakkolan sillalle vähennän vauhtia luonnostaan, koska se on niin hieno paikka. Jos silta on suojelukohde tms. niin voisi korostaa tuota asiaa esim. merkillä. Tuolloin myös vieraspaikkakuntalaiset vähentäisivät nopeutta, koska tietäisivät jotain näkemisen arvoista olevan tulossa.
    Laajakaistakilpailusta olen myös samaa mieltä. Monet askolalaiset – kuten itsekin – käyvät töissä pääkaupunkiseudulla, mutta voivat viettää muutaman etäpäivän viikossa. Usein nuo etäpäivät sisältävät VoIP-puheluita ja videoneuvotteluita, jotka vaativat nopeata yhteyttä. Laajakaista-asia on täysin harmoniasa kehä5-ajatusten kanssa.
    Uutena askolalaisena en osaa sanoa lomautusasiaan. Pääosin kokemukseni kunnan omien työntekijöiden palveluksista ja paikallisista yrityksistä on positiivinen. Kunnan alihankkijoista kokemukseni ei ole niin hyvä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.