Valtuustoaloite Askolan 125-vuotisjuhlavuodesta

Politiikan syyskausi alkoi Askolassa kunnanvaltuuston kokouksella 27.8.2020. Kokouksessa Kokoomuksen ja Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä jätti valtuustoaloitteen Askolan kunnan 125-vuotisjuhlavuoden huomioimisesta.

Askolan kunta 125 vuotta  – juhlavuoden 2021 toteutusta varten perustetaan juhlatyöryhmä

Askolan kunta on perustettu 1.1.1896. Juhlavuoden toimintasuunnitelmaa, tapahtumia ja toteutusta varten esitetetään perustettavaksi juhlatyöryhmä. Juhlavuoden järjestelyihin varataan erillinen, riittävä määräraha.
Askolan kunnalla on erinomainen mahdollisuus tuoda juhlavuonna itseään esille aikana, jolloin kaupungistuminen ja kaupunkien keskustoihin muuttohalukkuus vähenee, kun maaseutukunnan yhä enemmän lisäävät vetovoimaansa (Taloustutkimuksen kysely elokuu 2020). Iso merkitys on myös koronaepidemian aiheuttamat edut Askolan tapaisille kunnille – turvallisuus, luonto ja luontaiset etäisyydet sekä etätyön edut ja kasvu. 125-vuotisteemavuosi luo mainion tilaisuuden kertoa Askolan kunnan tarjoamista palveluista lähellä pääkaupunkiseutua ja Porvoon naapurissa.
Juhlimisen tärkeys korostuu tänä päivänä varsinkin, kun Askolan kunta on selviytynyt itsenäisyytensä säilyttäen erittäin vaikeasta taloudellisesta ahdingosta – päämäärätietoisesti ja yhteistuumin. Tulevaisuus on valoisa, joskin haasteellinen.
Tärkeää on myös juhlavuoden aikana lisätä laaditun Askolan kuntastrategian mukaisesti askolalaisten osallisuutta. Järjestetään tapahtumia eri toimijoiden, kylien, järjestöjen, yritysten kanssa. Samalla tuodaan esille kunnan mainioita omia palveluita. Juhlavuosi huipentuisi kansalaistapahtumaan – kansalaisjuhlaan. Yhtenä ajatuksena voisi olla myös valtuuston juhlakokouks. Kunta voisi myös huomioida, kunnioittaa juhlan merkeissä aiempia luottamushenkilöitä ja viranhaltijoita sekä henkilöstöä (koronatilanne tietysti huomioiden).

Kokoomuksen ja Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä

Kategoria(t): Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.